impreuna

impreuna

joi, 18 septembrie 2008

Calator prin Romania

Ti-am dat cateva date referitoare la Romania, asa ca o poti gasi cu usurinta pe harta. Nu-ti ramane decat sa o vizitezi. Eu te voi ajuta cu cateva date, incercand sa evidentiez punctele importante din fiecare regiune sau judet, astfel incat, cand te vei hotari sa pornesti la drum sa stii cam ce-ai putea vedea.

Am omis sa-ti spun ca Romania e formata din cateva regiuni geografice si cred ca este important sa le stii, pentru ca vei intalni porturi, traditii si dialecte diferite.
Daca te indrepti spre Nord-vestul tarii, cam acolo unde se agata harta-n cui,vei ajunge in Maramures. In Maramures se afla judetele: Maramures si Satu Mare.
In Vest se afla Crisana cu judetele Arad si Bihor.
Tot in partea de Vest a tarii este si Banatul, cu judetele Timis si Caras Severin.
In partea de Sud-Vest este Oltenia. Acolo sunt judetele: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.
Sudul tarii este ocupat de Muntenia, formata din judetele: Arges, Buzau, Braila, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Calarasi si Giurgiu.
In Estul Romaniei, cu iesire la Marea Neagra este Dobrogea cu judetele Constanta si Tulcea.
Tot in partea de Est, mai sus de Dobrogea vei ajunge in Moldova. O sama de judete ca Bacau, Galati, Iasi, Neamt, Vaslui si Vrancea fac parte din aceasta regiune.
Nord-Estul Romaniei este ocupat de Bucovina. Aici sunt judetele Botosani si Suceava.
In sfarsit iata-ne ajunsi in centrul tarii, ocupat in intregime de Transilvania sau, mai bine zis, de tinutul lui Dracula cu judetele: Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu.

Acum iti urez  calatorie placuta si sper sa vizitezi cat mai multe obiective turistice.           

Drum bun!

Niciun comentariu: